Oldies Goldies Classic Car Meet 2022

Pogled v nebo včeraj ni obetal najboljšega začetka prireditve, saj so se temno sivi oblaki zbirali že od jutra. Vendar pa so kljub deževnemu vremenu člani Kluba Hrast Tržišče dokazali, da slabega vremena ni in tako več kot z odliko speljali srečanje starodobnih vozil Oldies Goldies.

Na dogodku se je zbralo preko 100 starodobnih vozil in več kot 150 udeležencev, ki so se za začetek najprej okrepčali s tradicionalnim klubskim zajtrkom (jajca na oko, sol in poper, čaj ter cviček) pred klubskimi prostori, nato pa odšli na 65 kilometrov dolgo panoramsko vožnjo z nekaj vmesnimi postanki.

Prvi postanek je bil v gostilni Pečnik ob brestaniškem mostu s slikovitim pogledom na lepo obnovljen grad Rajhenburg, kjer so vsem gostom postregli z odličnim odojkom.

Po enournem postanku se je pot nadaljevala do Vinske kleti Mastnak na posestvu Krakovo, kjer je vinar Zdravko Mastnak ponovno presenetil vse prisotne z odličnimi peninami, ki nastajajo v njihovih kleteh, med drugimi tudi z novo penino na osnovi modre frankinje, ki je očarala vse udeležence srečanja.

Navdušeni od prekrasnih okusov penin se je pot nadaljevala s postankom v gostišču Felicijan v Boštanju, nato pa nazaj h prostorom kluba, kjer je že čakal golaž, ki so ga pripravili člani kluba.

Celotna vožnja je bila načrtovana tako, da je predstavljala čim manjšo obremenitev za starodobna vozila, udeleženci pa so ob druženju tudi spoznali turistične točke v okolici, ki lahko ogromno ponudijo.

 FOTO: Oldies Goldies Classic Car Meet - srečanje starodobnih vozil
“Bergdoktor” z reševalno ekipo Pacienta

Za dobro vzdušje so celotno pot in pred klubom skrbeli Ritem petarde s svojo glasbo in neomejeno pozitivno energijo.

Da je vse potekalo varno so skrbeli motoristi kluba MK Junci, ki so vozili v koloni pred starodobnimi vozili ter na križiščih usmerjali promet, da pa je dogodek potekal brez kakršnih koli zdravstvenih zapletov, pa je poskrbela reševalna ekipa Pacienta, ki nas je spremljala med celo prireditvijo in seveda tudi med panoramsko vožnjo.

Letos so sicer zaradi deževnega vremena manjkali vozniki starodobnih motociklov in mopedov, vendar pa so vsi prisotni zagotavljali, da je Oldies Goldies tako srečanje, ki bi ga bilo greh zamuditi, z obljubo seveda, da se naslednje leto spet vidimo

Povezani članki

Dodajte komentar