Oldies Goldies Classic Car Meet 2023


Tudi letos je Klub Hrast Tržišče speljal že tradicionalni zbor starodobnikov Oldies Goldies classic car meet, ki je letos potekal v fenomenalnem sončnem vremenu, ki se je po dolgem obdobju dežja, več kot prileglo.
Začeli smo tradicionalno, kot se za dogodek s klasiki spodobi: jajca na oko za zajtrk pred klubskimi prostori.
Več kot 130 udeležencev s svojimi tradicionalnimi vozili je nato začelo s 60 kilometrsko potjo po slikovitih dolenjskih cestah s prvim postankom v Nebesih nad Šentrupertom, kjer se kot na dlani vidi celotna Mirnska dolina.
Pot smo nadaljevali do lokalne Sirarne Gorišek v Mokronogu s pokušino sirov, kjer pa so le ti dokazali, da s svojimi siri presegajo lokalne okvire, saj so okusi le teh prvovrstni.
Tretji in zaključni postanek je sledil na Trški gori v znameniti Vinski kleti Colnar, kjer smo zaključili z odličnim kosilom, podelitvijo nagrad in obljubo, da bomo seveda na vsakem nadaljnem dogodku še boljši.
Letošnja vožnja je bila za vozila mogoče malenkost obremenjujoča, saj je del poti vodil po precej strmih cestah, vendar je žal tako, da so najlepše razgledne točke v hribih :). Vsi starodobniki so pot prenesli brez težav in okvar ter s tem dokazali, da je kvaliteta izdelave le teh v večini primerov precej boljša od novodobnih vozil s sodobnimi elektronskimi sistemi, ki precejkrat poskrbijo za slabo voljo njihovih lastnikov.

Za dobro vzdušje so celotno pot tudi tokrat skrbeli Ritem petarde s svojo glasbo in neomejeno pozitivno energijo in pravzaprav dokazali, da so postali klubski stalni glasbeni spremljevalec.
Za varno vožnjo velja posebna zahvala motoristom kluba MK Junci, ki so ves čas skrbeli za varno pot med panoramsko vožnjo in pa reševalni ekipi Pacienta, ki je poskrbela za spremljavo dogodka brez zdravstvenih zapletov.
Velja kot vedno: vidimo se na Oldies Goldies 2024

foto: Stanko Markovič

Povezani članki